sâmbătă, 17 martie 2012

VIDEO Flash-mob, concerte si spiridusi de Ziua Nationala a Irlandei, in Centrul Vechi al Bucurestiului

Ziua Nationala a Irlandei, 'St. Patrick's Day', este sarbatorita sambata, la Bucuresti, in Centrul Vechi, printr-un spectacol desfasurat in zona Lipscani-Smardan, in imediata vecinatate a BNR. Pe scena amplasata special pentru acest eveniment au urcat, de-a lungul zilei, artisti romani, irlandezi si maghiari, care sarbatoresc Ziua Irlandei cu cantece si dansuri, evocand buna dispozitie si spiritul vesel si 'verde' caracteristic irlandezilor. "Programul zilei" a inclus o mini-parada inedita care a "cutreierat" stradutele principale ale Centrului Istoric in ritmuri inconfundabile de tobe si cimpoaie si spiridusi care au "animat" zona, oferindu-le trecatorilor cate un trifoi sau tricolor pictat pe obraz.



In jurul orei 17:00, pe scena au urcat cursantii Scolii de Dans Anne Marie Cunningnam (membrii ai trupelor Celtic Fire - Tasnad - Satu Mare, Tir na nOg - Miercurea Ciuc, The Sky - Iasi si Irish Way - Bucuresti) care si-au demonstrat talentul in arta dansului traditional irlandez sub privirile si supravegherea instructoarei lor - Anne Marie Cunningnam (fosta dansatoare Riverdance).

Invitati speciali ai Ambasadei Irlandei la Bucuresti sunt irlandezii The Amazing Apples, care au incantat asistenta cu muzica traditionala irlandeza autentica.

Incheierea spectacolului va fi lasata in seama 'Berilor Negre' (Blackbeers) care, pe ritmuri de rock celtic si influente irish-punk, vor pune la incercare gustul si apetitul pentru bere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu