joi, 1 martie 2012

Hotii au spart cabinetele medicale din Turda

Opt medici de familie care impart patru cabinete din Turda au ramas socati cand au ajuns la munca si au gasit totul ravasit. Hotii au dat buzna in cabinetele lor si au furat tot ce le-a cazut in mana.

Cand au ajuns la munca, medicii au constata ca le lipseau patru calculatoare, tensiometre, glucometre si, mai grav, 60 de doze de vaccin special pentru bebelusi, in timp ce alte 50 de doze au fost compromise dupa ce hotii au lasat frigiderele deschise. „Am gasit totul ravasit, eu nu am sertare inchise, la colegi au spart tot ce au gasit inchis. Au furat laptopul cu datele pacientilor, tensiometre, glucometre, au ravasit dulapurile, aparatul de urgenta”, spune Corina Pop, medic pediatru.

Practic, medicii au fost la un pas sa-si intrerupa activitatea. Mai mult, calculatoarele furate contin date confidentiale ale pacientilor fara de care munca este mult mai dificila.

Politistii turdeni au demarat o ancheta, au prelevat amprente si spera sa-i depisteze cat mai curand pe infractori. Cat despre medici, acestia spera sa isi recupereze laptopurile primite in custodie de la Casa de Asigurari de Sanatate si sa recupereze datele existente pe acestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu