duminică, 18 martie 2012

Importanta calculatoarelor in viata noastra

Pare o intrebare retorica, dar chiar, ce ne-am face fara calculatoare in epoca aceasta hiper tehnologizata in care am avut norocul sau ghinionul sa ne nastem? Un calculator la casa omului, chiar si unul second hand, este o necesitate si de multe ori chiar o placere, un hobby. Calculatorele, noi sau second hand, au devenit o moda, un fel de a fi si de a reactiona in fata realitatii si a celorlalti. La fel cum povestim prietenilor si vecinilor nostri despre casa, masina sau telefon, la fel ne laudam cu ce procesor puternic are calculatorul nostru, cata memorie ram i-am putut aloca sau ce hard disk incapator contine el. Asta privitor la partea hardware. In ceea ce priveste partea software, toti am avut de povestit macar o data o patanie cu virusii, programele de tip spyware, curatarile de registri, defragmentarea hardului sau pur si simplu reinstalarea sistemului de operare. Toate aceste intamplari ne-au creat o noua realitate, pe care de multe ori incercam sa o impartasim si altor prieteni sau cunoscuti aflati mai in afara fenomenului calculator si Internet.

Vorbeam si de calculatoarele second hand, acestea fiind puse pe un calapod asemanator cu cel al calculatoarelor noi, si asta pentru ca la calculatoare diferenta de design nu conteaza prea mult. Nu e ca la masini, case, laptopuri sau telefoane, care toate puncteaza mai mult la impresia artistica decat un calculator tip desktop. De ce? Pentru ca un calculator obisnuit este alcatuit dintr-o unitate care de obicei se ascunde vederii in interiorul unui birou, plus o tastatura, un mouse si eventual alte periferice gen imprimanta, scanner, camera web si altele. Doar monitorul este important ca aspect al designului, dar acela reprezinta deja o alta categorie de electronice. Un calculator reprezinta mai exact doar acea unitate cu procesor, hard disk, memorie ram, placa video, placa audio, diferite porturi usb sau de alta natura. Importante sunt in mod special specificatiile tehnice ale acestora, cele care fac posibila operarea pe calculator in cele mai bune conditii. A cumpara un calculator, indiferent ca este vorba de unul second hand sau de unul nou, nu este o treaba recomandata celor care nu au deloc cunostinte despre caracteristicile si performantele tehnice ale unei astfel de masinarii. Preturile nu sunt deloc modice nici cand e vorba de scule nou noute sau de produse de firma dar ceva mai vechi si folosite. Ca atare, este bine ca atunci cand mergeti sa cumparati un calculator nou sau second hand sa incercati sa obtineti cat mai multe informatii de la vanzator, pentru ca acesta sa va faca cea mai buna oferta din punct de vedere al raportului calitate pret.

Atunci cand doriti sa achizitionati un calculator second hand sau unul nou trebuie intotdeauna sa va ganditi si la utilizarea lui pentru Internet. Accesul la Internet poate insemna un consum mai mare de resurse si folosirea unor softuri cat mai bune cu putinta. In ziua de azi este de neconceput sa cumparati un calculator care nu se poate conecta in conditii optime la Internet. Chiar si cele mai ieftine modele second hand au functii minime in acest sens iar daca aveti un sistem de operare licentiat de tip Windows XP/7/Vista sau Linux ar trebui sa nu aveti nici o problema in navigarea pe Internet. Retineti totusi ca pentru a naviga in liniste pe Internet si pentru a va bucura de cat mai multe caracteristici multi media pe care Internetul le-a dezvoltat in timp, aveti nevoie de cat mai multa memorie RAM, de un procesor cat mai rapid, un hard disk cu capacitate mai mare de stocare etc. E pacat sa dati banii si apoi sa nu fiti multumit de calitatea produsului, pentru asta exista personalul calificat de la magazine sau pur si simplu Internetul si Google-ul, unde puteti gasi orice informatie in acest sens. Succes si cumparaturi placute! 


calculatoare sh, calculatoare second hand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu