marți, 1 mai 2012

Razboiul cuantic

Apocalipsa sau schimbare totala? Noi suntem pentru schimbare, chiar daca este promovata cu laserul

Suntem in anul de gratie 2012. Sfarsitul lumii – cel putin a lumii noastre -  este nuantat, dar implacabil. Fanilor apocalipsei li se opun cei ai unei revolutii spirituale. Dupa acestia, lumea nostra dualista, liniara, determinista este la apus. Toata istoria umanitatii este o istorie a greselii. Nu exista spatiu si timp, nu existam nici noi ca entitati libere si independene. Totul este o constructie a Constiintei Universale. Stop! Miroase a pshihoza! Sa revenim brutal in lumea nostra mica, cu programul nostru meschin impartit intre munca si odihna bine meritata si sa concluzionam: avem doar ce meritam, ceea ce, de fapt, ne-am dorit. Ne-am dorit jocuri pe calculator, apoi shuttere, shuttere si mai realiste, tot mai realiste pana ce am ajuns la revolutia numita paintball. Ah, ce placere sa iti improsti la propriu adversarul, sa auzi ignetul lui de durere, sa il vanezi fara mila si sa il dibui si in gaura de sarpe. Si totusi, sistemul paintball si-a atins repede limitele. In final, totul se reduce la nivel psihic. Nu trebuie sa alergam pe coclauri, sa ne lovim cu bile de vopsea de care sa fim protejati de costume grele si incomode. Toate acestea sunt deja istorie, pentru ca acum avem Laser Tag (cel putin in Bucuresti), razboiul cuantic!

 

Din Laser Tag Arena puteti privi in viitor

Poate ca nu chiar cuantic, insa cu siguranta profetic. Razboiul digital este doar „inainte mergatorul” celui digital! Pentru ca Laser Tag este, fara indoiala, un joc care a pasit deja in lumea digitala, alaturi de jocurile de miscare wirelles. Pasul este totusi destul de mic, bilele au fost inlocuite de fascicole de lumina infrarosie si astfel greoaiele costume de protectie au devenit inutile. Terenurile special amenajate au fost inlocuite de spatiul numit Laser Tag Arena, jocul devenind unul de tip indoor. Chiar daca nu mai simti vantul in plete si pasarelele falafaidu-ti pe langa ureche, avantajele Laser Tag Arena te vor face sa uiti de nostalgii. Barul perfect utilat, muzica, relax dupa o partida incrancenata, alte posibilitati de petrecere a timpului liber impreuna cu familia sau prietenii, toate sunt argumente care fac din Laser Tag o oferta de nerefuzat! Chiar si pentru copii!

 

Ipocrizia violentei

Insa Laser Tag nu este un joc periculos? Bine, fizic este putin probabil sa existe vreun pericol real, pericolele invocate fiind cele de natura psihice. Mai exact, violenta care se presupune ca ar fi promovata si de acest joc. . Insa in aceasta discutie nu trebuie sa se piarda din vedere cadrul general al problemei. Ipocrizia nu ne tine la adapost de violenta. Traim intr-o lume violenta, mass media ne bombardeaza zilnic cu stiri in care violenta este ridicata la nivel de religie. Jocurile pe calculator ridica stacheta, venind cu scenarii uneori absolut bolnave. Sa ne facem ca nu vedem tot acest mediu in care traim?! Sa negam pornirile noastre violente sau sa incercam sa le sublimam spre ceva constructiv si, de ce nu, distractiv? Este o lunga discutie in care, de cele mai multe ori, argumentele se vor ciocni deasupra capetelor noastre, transformandu-se in pura filosofie etica sterila. Ceea ce conteaza cu adevarat este ca micutii vor fi scosi din mediul virtual, cu adevarat nociv, creat de calculator, si pusi sa relationeze si sa rezolve probleme in echipa. Pana la urma, cu totii ne-am jucat cu cornete si pentru asta nu ne-am transformat in criminali in serie sau teroristi.

 


Tags: petreceri laser, petreceri copii bucuresti, petrecere copii bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu