Aerul conditionat nu are o istorie prea lunga in Romania, fiind o metoda de control a atmosferei de interior recent noua, folosita mai mult in ultimii 10-15 ani. La fel ca multe alte descoperiri tehnologice care imbunatatesc calitatea vietii, aerul conditionat a intrat mai greu in casele si birourile din Romania, teama de investitii si de schimbare fiind principalele argumente pentru care atat societatile comerciale, cat si gospodariile evitand sa investeasca in asa ceva. In strainatate, de fapt, aceste instalatii au intrat in mainstream de foarta multa vreme. Mai ales in locurile unde se desfasoara activitatile profesionale, instalatiile de aer conditionat 9000 sunt folosite, iar in multe locuri folosirea acestora e reglementata prin lege, pentru a asigura un confort sporit angajatilor in timpul orelor de munca.
Revenind la Romania, probabil primele locuri unde putem gasi astfel de instalatii dupa anii 90 sunt reprezentantele firmelor straine care au aparut in tara noastra. Apoi, misiunile diplomatice probabil foloseau astfel de sisteme, tinand cont ca aceste institutii pun bunastarea si comoditatea angajatilor si vizitatorilor la mare pret. Dar, cu toate astea, si institutiile romanesti au adoptat aceasta inovatie destul de rapid, mai ales datorita faptului ca mai toate companiile imitau modele straine cand vine vorba de amenajarea locurilor de munca. Companiile angajau sfatuitori straini, care proiectau birourile si spatiile adiacente in conformitate cu modelele aplicate in vest. Apoi, aceste sisteme puteau fi achizitionate in sistem second hand pe atunci, de la distribuitori straini, astfel costurile de instalare si administrare fiind foarte mici.
Cu timpul, considerand preturile tot mai mari percepute pentru agentul termic, incalzirea si aerisirea asigurate de instalatiile de aer conditionat au devenit mult mai comune, tot mai multi investitori si distribuitori alegand sa comercializeze aceste produse. Astfel, in momentul de fata, putine birouri sau locuri de munca nu dispun de aceste instalatii, multe dintre companiile nou infiintate trecandu-le la investiile de baza, alaturi de cumpararea tehnicii de calcul, a masinilor de serviciu sau a altor necesitati de baza.
Dar cea mai importanta piata e cea care se adreseaza consumatorilor casnici. Daca acum 10 ani nimeni n-ar fi cheltuit un leu pentru o instalatie de aer conditionat, in ziua de azi tot mai multi oameni opteaza pentru acest sistem in casele lor. E cazul celor care au construit case separate de retelele traditionale de incalzire si pentru care aerul conditionat e o solutie la indemana, dar si pentru cei care locuiesc la bloc si vor sa economiseasca bani in fiecare luna la factura de incalzire. Exista multe sisteme de aer conditionat care sunt foarte compacte si foarte usor de instalat, chiar si in apartamentele mici, de tip “cutie de chibrituri”. Apoi, au aparut multe companii noi de profil, care comercializeaza si instaleaza aceste sisteme la preturi competitive, iar promotiile pot oricand sa-ti aduca niste reduceri substantiale, mai ales daca dispui si de vreun cupon de reduceri, atunci e chiar mult mai bine, de fapt.
Astfel, nu ezita sa instalezi un sistem de aer conditionat, atat pentru la serviciu, cat si acasa. Chiar daca investitia poate parea ceva mai mare la inceput, profitul pe care il poti face pe termen lung e considerabil, tinand cont de cati bani poti economisi lunar pe energie electrica si termica. Sigur, e esential ca sistemul sa fie bine intretinut, iar pentru asta e recomandabil sa apelezi la serviciile unor firme specializate.
Tags: aer conditionat 9000, aer conditionat hitachi
Aerul conditionat chiar daca nu are o istorie indelungata in romania a facut destule victime inca de la inceput si aici ma refer la cei care au dezvoltat o multime de boli de plamani etc etc din cauza lui ..... deci nu recomand utilizarea excesiva al acestuia , in rest doar cuvinte de lauda ;)
RăspundețiȘtergere